Van der Lijnonderscheiding 2015

Op 28 maart 2015 werd door Burgemeester Aucke van der Werff van de Noord­oost­polder de Van der Lijn­onderscheiding  2015 uitgereikt aan Berend Jan Grotenhuis, bestuurslid voor de geologische werkgroep van de Vrienden van Schokland. De Van der Lijnonderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een amateur-geoloog die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de geologie in Nederland door de Commissie Van der Lijn-Boelens-Hellinga.

VDLijn04219.jpg

De prijs werd toegekend aan Berend Jan Grotenhuis als waardering voor zijn jarenlange onvermoeibare inzet om als liefhebber zich verdienstelijk te maken om de kennis betreffende de geologie van Nederland te verbreiden onder amateurs door het organiseren van cursussen, het houden van lezingen en het organiseren en leiden van geologische excursies.

VDLijn04166.jpg

Tegelijk werd ook de Van der Lijn­aanmoedigingsprijs 2015 uitgereikt aan Walter Langendoen uit Spijkenisse. Hij is lid van de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren en is vooral bekend geworden door de vondsten (o.a. mammoetbotten, woelmuiskiesjes en versteende hyenakeutels) die hij deed op de nieuw opgespoten Maasvlakte 2 bij Rotterdam. De aanmoedigingsprijs werd hem toegekend omdat door zijn inzet in een paar jaar tijd een zeer belangrijke collectie strandfossielen is opgebouwd, allemaal verzameld op het strand van de Maasvlakte 2. Hierdoor is hij in korte tijd een belangrijke motor geworden achter het geologisch-paleontologisch onderzoek in Nederland.

VDLijn04195.jpg

Foto boven: Berend Jan Grotenhuis, met links zijn echtgenote, ontvangt de Van der Lijnonderscheiding 2015 uit handen van burgemeester Aucke van der Werff van de Gemeente Noordoostpolder.

VDLijn04152.jpg

Walter Langendoen wordt gefeliciteerd met zijn prijs.

VDLijn04131.jpg

De receptie tijdens de uitreiking van de Van der Lijnonderscheiding 2015 op Schokland.

 

Word lid!

U kunt hier voor € 15,- per jaar lid worden van de Vrienden van Schokland.