NIEUWS

Aankondigingen:

Kerstactiviteiten op Schokland

Een gezellige middag in kerstsfeer voor het hele gezin


Zondagmiddag 16 december organiseert Museum Schokland een gezellige kerstmiddag op het museumterrein. De vuurkorven branden, er is Glühwein en warme chocolademelk en er zijn diverse activiteiten voor jong en oud; iedereen is welkom!

Kerst is een mooie aanleiding om een leuke middag in de familiesfeer te organiseren op het bijzondere Schokland. Jong en oud is welkom om alvast in de kerststemming te komen. Zondagmiddag 16 december branden de vuurkorven en zijn de kaarsjes aan. Museumrestaurant Schokland serveert voor een klein bedrag warme chocolademelk en Glühwein op het museumplein. Gedurende deze middag geeft Su Kroker voor het hele gezin een leuke workshop ‘kerstversiering maken’ in de kerk. Met het resultaat mag de kerstboom in de kerk worden versierd, maar de kerstknutselaars mogen hun versiering natuurlijk ook thuis in de boom hangen.

Verder vertelt Johannes ten Have het oudste kerstverhaal van Schokland. Het is deze dag namelijk ook precies 160 jaar geleden dat in de Staatskrant de Wet op de ontruiming van Schokland werd gepubliceerd.

Zondag 16 december is het museum geopend van 11.00-17.00 uur.

De kerstactiviteiten vinden plaatst van 13.30-16.30 uur.

Bezoekers kunnen hieraan deelnemen voor de reguliere entreeprijs van het museum: € 7,50 voor volwassenen, € 5,- voor kinderen t/m 12 jaar.

Foto: Arjan Keers

# # #

Kerstgroepen uit Oost Europa in het Stadsmuseum CHC Vollenhove

“Kerstgroepen uit Oost Europa” is de titel van de kerstgroepenexpositie in het Stadsmuseum in Vollenhove.Van 8 december 2018 tot en met 6 januari 2019 zijn in het museum aan de Bisschopstraat 36 weer meer dan 150 kerstgroepen te zien. Groepen, groot en klein, uit de voormalige Oostblok landen, Rusland, Oost-Duitsland en de Baltische Staten.

Agnes Vernooij uit Steggerda, Timothy Bottema uit Bilthoven en Truus Burgers uit Beesd, alle drie lid van de vereniging “Vrienden van de Kerstgroep“, bezitten elk een verzameling uit die landen en hebben daarmee de tentoonstelling ingericht.

Kersttradities in Oost-Europa zijn anders dan bij ons. Ieder land in Oost-Europa kent zo zijn eigen tradities en dat is terug te vinden in de tentoonstelling.Er is houtsnijkunst uit het Duitse Ertsgebergte, zoals piramides en schwibbogen, uit Rusland een prachtig versierde kerstengel, een yoert uit Kirgizië en er zijn verschillende szopka's. Szopka is het Poolse woord voor kerstkribbe en in Krakau in Polen bouwt men heel speciale.

Bewoners in de Kerkstraat en de Bisschopstraat in Vollenhove zullen hun kerststallen, kerstgroepjes, kerstbomen, kerstengelen of andere kerstversieringen achter de ramen plaatsen, waardoor de binnenstad geheel in kerstsfeer zal zijn en Vollenhove weer kerststallen-stad wordt.

Een bezoek aan Vollenhove en het stadsmuseum is zeker de moeite waard en een leuk uitje in de kerstvakantie. Naast koffie en thee met iets lekkers is er ook chocolademelk!

Geopend 8 december 2018 tot en met 6 januari 2019 dagelijks van 13.00 uur tot 17.00 uur. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. Tweede Kerstdag geopend. Toegang volwassenen 3 euro; kinderen van 8-12 jaar 2 euro.

Tijdens dit evenement hebben donateurs geen vrije toegang.

Info: www.chcvollenhove.nl

Telefoon 0527-244413

# # #